Beijingul a testat un aerodrom construit pe o insulă artificială în Marea Chinei de Sud

Beijingul a efectuat un zbor de testare pe un aerodrom construit pe o insulă artificială în Marea Chinei de Sud şi a respins protestele Vietnamului în acest sens, relatează CNN.

1964 afișări
Imaginea articolului Beijingul a testat un aerodrom construit pe o insulă artificială în Marea Chinei de Sud

Beijingul a testat un aerodrom construit pe o insulă artificială în Marea Chinei de Sud

O aeronavă civilă utilizată de către Guvernul chinez a efectuat testul pe noul aerodrom de pe Reciful Fiery Cross, care face parte din Insulele Spratly, a anunţat în weekend Hua Chunying, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Această activitate priveşte întru totul suveranitatea Chinei, a subliniat el.

Ministerul vietnamez de Externe a denunţat testul drept o încălcare gravă a suveranităţii sale asupra Insulelor Spratly şi a îndemnat Beijingul să nu repete zborul.

Marea Chinei de Sud, al cărei fund oceanic ar fi bogat în hidrocarburi, este scena unor multiple diferende teritoriale între ţările riverane.

În ultimii doi ani, China a revendicat aproximativ 810 hectare de uscat, în urma unei vaste operaţiuni de dragare, transformând nişte limbi din nisip în adevărate insuliţe pe care a construit aerodromuri, porturi şi faruri.

China nu este singura ţară care revendică teritorii în marea Chinei de Sud, dar este singura care poate staţiona bombardiere în zonele aflate în dispută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici