Beijingul critică deciziile de suspendare a zborurilor către China

Hua Chunying, purtător de cuvânt al Ministerul Afacerilor Externe de la Beijing, a criticat faptul că tot mai multe companii aeriene şi ţări au decis întreruperea zborurilor către China, potrivit CNN.

1216 afișări
Imaginea articolului Beijingul critică deciziile de suspendare a zborurilor către China

Beijingul critică deciziile de suspendare a zborurilor către China

“Deciziile nu sunt luate cu mintea limpede şi nu sunt nici raţionale. China este foarte îngrijorată şi nemulţumită”, a explicat oficialul chinez, care a cerut reluarea curselor aeriene. Ambasadorul chinez în Marea Britanie a vorbit şi el despre o reacţie exagerată a lumii în raport cu epidemia provocată de noul coronavirus.

Luările de poziţie vin după ce peste 20 de companii aeriene şi-au întrerupt zborurile către China. Ultimele pe această listă sunt KLM şi Air France, care au suspendat zborurile până la mijlocul lunii martie.

Din cauza coronavirusului, economia şi turismul au primit lovituri dure, cu o notă de plată care o depăşi pe cea a epidemiei SARS, din 2003. Airbus, Toyota, General Motors şi Volkswagen şi-au suspendat producţia în China, McDonald’s a închis 10 la sută din reţeaua de restaurante, iar Starbucks a închis jumătate dintre cafenelele din China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici