Beijingul dă startul unei noi runde de testări în masă anti-COVID

Capitala Chinei, Beijing, a dat startul sâmbătă unei noi runde de teste în masă pentru COVID-19 şi a închis mai multe rute de autobuz şi staţii de metrou, încercând să evite soarta Shanghaiului.

546 afișări
Imaginea articolului Beijingul dă startul unei noi runde de testări în masă anti-COVID

Restricţiile draconice din Shanghai au provocat frustrare în rândul celor 25 de milioane de locuitori şi au declanşat proteste rare din cauza lipsei de acces la hrană şi asistenţă medicală, precum şi din cauza pierderii veniturilor.

Cazurile de COVID din Shanghai au scăzut timp de 8 zile consecutiv, iar oraşul spune că epidemia este sub control eficient, ceea ce îi permite să închidă unele dintre spitalele improvizate pe care s-a grăbit să le construiască pe măsură ce numărul de cazuri a crescut. Dar autorităţile mai spun că o ameliorare completă este departe, transmite Reuters.

Numărul de infecţii din Shanghai în afara zonelor aflate sub izolare - un indicator al posibilităţii ca oraşul să se redeschidă în continuare - a scăzut vineri la 18, faţă de 23 cu o zi înainte. Numărul total de cazuri noi a scăzut uşor, ajungând la aproximativ 4.000, potrivit datelor publicate sâmbătă.

Shanghai construieşte, de asemenea, mii de staţii permanente de testare PCR, în linie cu alte oraşe, în timp ce China încearcă să facă din testarea regulată o caracteristică a vieţii de zi cu zi.

Politica COVID a Chinei este din ce în ce mai mult în dezacord cu o mare parte din restul lumii, unde guvernele au relaxat restricţiile sau au renunţat complet la ele, în încercarea de a "trăi cu COVID", chiar dacă infecţiile se răspândesc.

Însă liderii chinezi şi-au reiterat săptămâna aceasta hotărârea de a lupta împotriva virusului şi au ameninţat cu acţiuni împotriva celor care critică măsurile lor stricte.

În afară de Shanghai, zeci de oraşe au impus închideri totale sau parţiale, relaxând şi înăsprind restricţiile în diferite momente.

Beijingul se străduieşte să evite o explozie a cazurilor precum cel din Shanghai, efectuând teste în masă, interzicând servitul mesei în restaurante în mai multe districte şi închizând peste 60 de staţii de metrou, aproximativ 15% din reţea.

Sâmbătă, Beijingul a dat startul primei din cele 3 noi runde de teste zilnice în cel mai mare district al său, Chaoyang, unde se află ambasade şi birouri mari, şi a declarat că locuitorii din alte zone în care au fost raportate cazuri trebuie să facă teste în weekend.

Oraşul a raportat 45 de noi cazuri simptomatice de COVID-19 pentru data de 6 mai, în scădere de la 55 de cazuri cu o zi înainte. Acesta a înregistrat 8 cazuri asimptomatice, pe care China le numără separat, faţă de 17 cu o zi mai devreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
beijing,
covid,
china

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici