Beijingul redeschide şcolile, Shanghaiul declară victoria asupra Covid

Beijingul a anunţat sâmbătă că va permite şcolilor primare şi secundare să reia cursurile cu prezenţă fizică, iar şeful partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce oraşul a raportat zero cazuri noi pentru prima dată în ultimele două luni, informează Reuters.

384 afișări
Imaginea articolului Beijingul redeschide şcolile, Shanghaiul declară victoria asupra Covid

Beijingul redeschide şcolile, Shanghaiul declară victoria asupra Covid

Cele două mari oraşe s-au numărat printre zonele din China care au pus în aplicare restricţii pentru a opri răspândirea valului Omicron în perioada martie-mai, Shanghaiul a impus o închidere a oraşului timp de două luni, care a fost ridicată la 1 iunie.

Eforturile fac parte din politica autorităţilor chineze „zero-Covid”, care vizează eradicarea tuturor focarelor.

La începutul lunii mai, Beijingul şi-a închis şcolile şi a cerut elevilor să treacă la învăţământul online, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID transmise la nivel local. Elevii din ultimul an de gimnaziu şi de liceu au fost autorizaţi să se întoarcă în sălile de clasă începând cu 2 iunie.

Sâmbătă, având în vedere că numărul de cazuri a scăzut în ultimele zile, comisia de educaţie a capitalei a anunţat că toţi elevii din şcolile primare şi secundare se pot întoarce la cursuri începând de luni. Grădiniţele vor fi redeschise din 4 iulie.

De asemenea, Shanghai nu a raportat niciun nou caz vineri, pentru prima dată după 23 februarie.

Şeful Partidului Comunist din Shanghai, Li Qiang, a declarat sâmbătă că autorităţile au „câştigat războiul” împotriva Covid şi a spus că deciziile de prevenire a epidemiei luate de Beijing au fost „complet corecte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici