Belarus a doborât o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană. Oficial: Nu sunt motive de îngrijorare

  • Ministerul Apărării din Belarus a declarat că apărarea sa aeriană a doborât joi dimineaţă o rachetă ucraineană S-300 pe un câmp, în timpul unuia dintre cele mai mari atacuri cu rachete ale Rusiei împotriva Ucrainei de la începutul războiului.
  • Comisarul militar al regiunii Brest, Oleg Konovalov, a minimalizat incidentul într-un mesaj video postat pe reţelele de socializare de către agenţia de ştiri de stat BelTA, spunând că locuitorii locali nu au "absolut nimic de care să se îngrijoreze". Din păcate, aceste lucruri se întâmplă".
2595 afișări
Imaginea articolului Belarus a doborât o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană. Oficial: Nu sunt motive de îngrijorare

Belarus a doborât o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană. Oficial: Nu sunt motive de îngrijorare

El a comparat incidentul cu unul din noiembrie, când un S-300 despre care se crede că s-a rătăcit după ce a fost tras de apărarea aeriană ucraineană a aterizat în Polonia, membră NATO, iar temerile iniţiale privind o escaladare a războiului au fost rapid dezamorsate.
 
S-300 este un sistem de apărare antiaeriană din epoca sovietică care este folosit atât de Rusia, cât şi de Ucraina, potrivit Reuters.
 
Ministerul belarus a declarat joi că a doborât racheta în apropierea satului Harbacha din regiunea Brest, la aproximativ 15 km de graniţa cu Ucraina, în jurul orei 10.00 (07.00 GMT).
 
Fragmente au fost găsite pe un câmp agricol ... În timpul procesului de verificare, s-a stabilit că epava aparţine unei rachete antiaeriene ghidate S-300 lansate de pe teritoriul Ucrainei", a precizat ministerul într-un comunicat.
 
Incidentul a avut loc în acelaşi timp în care Rusia lansa cel mai recent val de atacuri cu rachete asupra unor oraşe din Ucraina.
 
Ministerul Apărării nu a oferit informaţii despre victime şi a declarat că va oferi informaţii mai detaliate în viitorul apropiat.
 
Belarusul a permis Moscovei să îşi folosească teritoriul ca rampă de lansare pentru invazia Ucrainei în februarie, iar în ultimele luni a existat o activitate militară tot mai intensă între Rusia şi Belarus.
 
Cu toate acestea, Minsk a insistat că nu participă la război şi nu va participa decât dacă propria securitate este ameninţată de Ucraina sau de aliaţii occidentali ai Ucrainei.
 
Kievul a folosit sistemul S-300 pentru a intercepta rachetele ruseşti care se apropie, în timp ce Rusia a părut să folosească rachete S-300 recondiţionate pentru a ataca ţinte terestre - lucru despre care analiştii militari spun că ar putea fi un semn că stocurile sale de rachete sunt în scădere.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici