Belgia sporeşte controalele de la frontiera cu Franţa, înainte de închiderea taberei din Calais

Belgia va spori controalele forţelor de Poliţie în vestul statului, înainte de închiderea taberei de refugiaţi din Calais, din cauza unui potenţial aflux al imigranţilor ce ar încerca să ajungă în porturile belgiene pentru a se îmbarca spre Marea Britanie, informează site-ul agenţiei Reuters.

1202 afișări
Imaginea articolului Belgia sporeşte controalele de la frontiera cu Franţa, înainte de închiderea taberei din Calais

Belgia sporeşte controalele de la frontiera cu Franţa, înainte de închiderea taberei din Calais

Începând de duminică, Belgia va desfăşura forţe de Poliţie suplimentare la frontiera cu Franţa şi în vestul statului.

"Ar putea exista mereu controale la frontieră, însă obiectivele operaţionale sunt de a colabora cu unităţi ce se deplasează în întreaga regiune", a declarat guvernatorul provinciei Flandra de Vest, Carl Decaluwe.

Se estimează că aproximativ 5.000 de imigranţi trăiesc în tabăra de refugiaţi situată în portul francez Calais. Aceştia doresc să ajungă în Marea Britanie, traversând Canalul Mânecii. Din portul belgian Zeebrugge pleacă în mod regulat curse de feribot.

Ministrul de Interne al Franţei, Bernard Cazeneuve, a declarat joi jurnaliştilor că operaţiunea de închidere a taberei de refugiaţi din Calais este inevitabilă.

Carl Decaluwe a afirmat că în prezent nu există indicii în privinţa unei creşteri brusce a imigranţilor ce se deplasează din tabăra din Calais în Belgia.

"Am aflat că o parte din aceştia s-au îndreptat spre Paris sau spre sudul Franţei", a spus Decaluwe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici