Benjamin Netanyahu a găsit primii doi parteneri de guvernare

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care are termen până la 7 mai pentru a forma o coaliţie, a găsit primii doi parteneri de guvernare, şi anume partidul ultraortodox Yahadut Hatorah şi formaţiunea de centru Kulanu, au anunţat miercuri surse parlamentare.

132 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu a găsit primii doi parteneri de guvernare

Benjamin Netanyahu a găsit primii doi parteneri de guvernare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kulanu a obţinut zece mandate la alegerile parlamentare din 17 martie, în timp ce Yahadut Hatorah are şase aleşi. Formaţiunea lui Netanyahu, Likud, a obţinut 30 de mandate în Parlament.

În urma acestui acord, Netanyahu poate conta pe sprijinul a 46 din cei 120 de deputaţi ai Knessetului (Parlamentul israelian).

"Tocmai ce am semnat un acord de coaliţie cu Likud", a declarat pentru Channel One Yakov Litzman, liderul partidului Yahadut Hatorah.

Ulterior, Likud (conservator) a anunţat că a încheiat un acord şi cu Kulanu, partid condus de Moshe Kahlon.

Partidul conservator continuă negocierile cu alte trei partide pentru a-şi asigura majoritatea în Parlament, şi anume cu ultranaţionaliştii din cadrul Yisrael Beitenu, Căminul Evreiesc (extrema dreaptă) şi ultraortodocşii din formaţiunea Shas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici