Benjamin Netanyahu, audiat într-un caz de corupţie. Ce acuzaţii i se aduc premierului Israelului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost audiat vineri în legătură cu un caz de corupţie, liderul Guvernului de la Ierusalim fiind suspectat că ar fi o oferit diverse beneficii unei companii în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile pentru el şi familia sa, informează portalul Ynet.

609 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu, audiat într-un caz de corupţie. Ce acuzaţii i se aduc premierului Israelului

Benjamin Netanyahu, audiat într-un caz de corupţie. Ce acuzaţii i se aduc premierului Israelului

Anchetatorii l-au audiat vineri dimineaţă pe Netanyahu, la reşedinţa oficială a premierului, aflată la Ierusalim.

Mai mulţi protestatari s-au strâns în faţa reşedinţei premierului, afişând un banner cu textul "Ministrul infracţiunii", şi scandând sloganuri anticorupţie.

Prim-ministrul este suspectat că ar fi oferit beneficii companiei Bezeq Telecom, deţinută de omul de afaceri Shaul Elovitch, în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile pentru familia Netanyahu pe un site-ul de ştiri Walla! News, controlat de firma de telecomunicaţii.

Săptămâna trecută, portalul Ynet şi cotidianul Yedioth Ahronoth au relatat că Netanyahu şi Elovitch s-ar fi întâlnit în secret în 2015, chiar înainte de o discuţie importantă în Consiliul de Transmisiuni prin Cablu şi Satelit pe tema fuziunii între Bezeq şi firma Yes.

Atât Netanyahu, cât şi Elovitch, au negat că ar exista un conflict de interese, însă în urma unei decizii a justiţiei, au dezvăluit că s-au întâlnit de câteva ori.

Netanyahu este investigat în alte două cazuri de corupţie, fiind suspectat de luare de mită.

Benjamin Netanyahu a dominat scena politică din Israel în ultimul deceniu, fiind premier din anul 2009. El a anunţat că vizează un al cincilea mandat în cadrul alegerilor parlamentare programate să se desfăşoare la finalul anului 2019.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici