Benjamin Netanyahu: Iranul este pe punctul de a deveni putere nucleară

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, l-a avertizat pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, că Iranul este "în pragul de a deveni putere nucleară".

678 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Iranul este pe punctul de a deveni putere nucleară

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Iranul vrea un acord nuclear cu marile puteri care să permită anularea sancţiunilor internaţionale şi care l-ar ajuta să ajungă în pragul de putere nucleară", a declarat Netanyahu la întâlnirea cu Barack Obama la Casa Albă.

"Sper că nu se va ajunge la acest lucru", a spus premierul israelian.

Un Iran dotat cu arme nucleare ar fi "cea mai mare ameninţare" pentru întreaga lume, a avertizat luni premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, de la tribuna Adunării Generale ONU.

Israelul şi Occidentul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran neagă acuzaţiile.

În cadrul întâlnirii de miercuri, preşedintele Barack Obama a pledat pentru înregistrarea de progrese în relaţia dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană. "Trebuie să găsim mijloace pentru a îmbunătăţi siguranţa cetăţenilor israelieni (...), dar şi pentru a nu ne mai confrunta cu tragedia copiilor palestinieni ucişi", a spus Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici