Benjamin Netanyahu: Israelul se va "apăra" împotriva acţiunilor Iranului în Siria

Israelul are dreptul şi se va apăra împotriva acţiunilor iraniene în Siria, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, după ce s-a întâlnit la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin, informează agenţia de ştiri Dpa.

660 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Israelul se va "apăra" împotriva acţiunilor Iranului în Siria

Netanyahu: Israelul se va "apăra" împotriva acţiunilor Iranului în Siria

"[Iranienii] încearcă să transfere forţe şi arme mortale acolo cu scopul explicit de a ataca statul Israel ca parte a strategiei lor de a distruge statul Israel", a declarat premierul israelian după întrevederea cu Putin, care a avut loc miercuri la Moscova.

Premierul israelian a adăugat că i-a spus lui Putin că "este dreptul Israelului să ia măsurile necesare pentru a se apăra împotriva acestei agresiuni".

Netanyahu a făcut aceste declaraţii la doar câteva ore după un presupus atac aerian israelian în Siria, vizând o bază militară de la sud de Damasc, utilizată de Forţa Quds a Gardienilor Revoluţiei iraniene şi de mişcarea şiită Hezbollah.

Israelul a refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect.

Iranul şi Rusia sunt principalii aliaţi ai Administraţiei de la Damasc, condusă de preşedintele Bashar al-Assad.

Vizita lui Netanyahu la Moscova a coincis cu celebrarea în Rusia a victoriei împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

"Este de necrezut, dar la 73 de ani după Holocaust există o ţară în Orientul Mijlociu, Iranul, care solicită distrugerea a altor 6 milioane de evrei", a spus Netanyahu la începutul întâlnirii sale cu Putin.

La rândul său, preşedintele Rusiei şi-a exprimat speranţa în timpul întâlnirii sale cu Netanyahu că cele două ţări vor colabora pentru soluţionarea conflictele regionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici