Benjamin Netanyahu: Israelul va numi un oraş din Înălţimile Golan după Donald Trump

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că va numi o nouă comunitate înfiinţată în Înălţimile Golan după preşedintele american Donald Trump, în semn de mulţumire faţă de recunoaşterea suveranităţii Israelului asupra platoului, relatează Euronews.

675 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Israelul va numi un oraş din Înălţimile Golan după Donald Trump

Benjamin Netanyahu: Israelul va numi un oraş din Înălţimile Golan după Donald Trump

„Cetăţenii israelieni au fost impresionaţi profund de decizia istorică a preşedintelui Trump”, a declarat Netanyahu, adăugând că urmează să înainteze Guvernului o rezoluţie în acest sens.

De asemenea, oficialii israelieni au transmis că o gară din apropierea Zidului Plângerii din Ierusalim va purta numele preşedintelui american.

Preşedintele american Donald Trump a semnat în luna martie o ordonanţă executivă prin care a decis recunoaşterea suveranităţii Israelului asupra Înălţimilor Golan, măsura fiind condamnată vehement de Administraţia din Siria. Donald Trump a semnat controversatul document la Casa Albă, alături de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Decizia preşedintelui Donald Trump privind recunoaşterea suveranităţii israeliene asupra Platoului Golan nu modifică statutul regiunii, ci erodează credibilitatea Statelor Unite, a reacţionat Liga Arabă, avertizând că organizaţia ar putea adopta o rezoluţie favorabilă Siriei.

Israelul a ocupat Platoul Golan în "Războiul de Şase Zile" din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981. Niciun alt stat nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici