Benjamin Netanyahu: Poziţia Naţiunilor Unite ignoră solicitările Israelului în materie de securitate

Poziţia Consiliului de Securitate ONU faţă de conflictul din Fâşia Gaza nu răspunde "solicitărilor în materie de securitate" formulate de Israel, acuză premierul israelian Benjamin Netanyahu.

228 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Poziţia Naţiunilor Unite ignoră solicitările Israelului în materie de securitate

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Declaraţia Naţiunilor Unite nu răspunde solicitărilor în materie de securitate ale Israelului, în special asupra demilitarizării Fâşiei Gaza", a declarat Netanyahu, citat de AFP.

"Declaraţia Consiliului de Securitate nu menţionează atacurile împotriva civililor israelieni şi nici faptul că mişcarea Hamas utilizează locuitorii din Fâşia Gaza ca scuturi umane", a afirmat Netanyahu după ce s-a întâlnit cu secretarul general ONU, Ban Ki-Moon.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat o declaraţie prin care se cere "instituirea imediată şi necondiţionată a unui armistiţiu umanitar" în Fâşia Gaza.

"Israelul a acceptat trei armistiţii umanitare propuse de ONU, pe care însă Hamas le-a încălcat", a amintit Netanyahu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici