Benjamin Netanyahu: Presiunile internaţionale nu vor împiedica Israelul să atace grupuri teroriste

Presiunile internaţionale nu vor împiedica Israelul să atace "grupuri teroriste", avertizează premierul Benjamin Netanyahu, referindu-se la raidurile aeriene împotriva organizaţiei islamiste Hamas.

448 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Presiunile internaţionale nu vor împiedica Israelul să atace grupuri teroriste

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Presiunile internaţionale nu vor împiedica Israelul să lovească grupurile teroriste care ne atacă", a afirmat Netanyahu.

"Am avut o conversaţie foarte bună cu preşedintele SUA, Barack Obama, şi cu alţi lideri, care au spus că înţeleg necesitatea luării unor măsuri", a spus Netanyahu.

Barack Obama l-a sunat joi pe Benjamin Netanyahu pentru a exprima preocuparea privind riscul escaladării conflictului între Israel şi Hamas şi a propune medierea Statelor Unite.

"Statele Unite sunt pregătite să faciliteze încetarea ostilităţilor, inclusiv revenirea la armistiţiul din noiembrie 2012", a afirmat preşedintele american.

Israelul a declanşat operaţiunea militară Protective Edge (Limita Protectoare) în Fâşia Gaza după ce trei adolescenţi israelieni au fost răpiţi şi executaţi, în Cisiordania, de presupuşi membri ai mişcării Hamas. Organizaţia teroristă a lansat sute de rachete spre Israel în ultimele zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici