Benjamin Netanyahu şi directorul Mossad au efectuat o vizită secretă în Arabia Saudită

  • Surse: Benjamin Netanyahu şi directorul Mossad au efectuat o vizită secretă în Arabia Saudită
  • Benjamin Netanyahu şi Yossi Cohen s-au întâlnit cu Mike Pompeo şi cu prinţul moştenitor saudit
  • Vizita se înscrie în eforturile SUA de normalizare a relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită
2207 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu şi directorul Mossad au efectuat o vizită secretă în Arabia Saudită

Benjamin Netanyahu şi directorul Mossad au efectuat o vizită secretă în Arabia Saudită

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi Yossi Cohen, directorul serviciului israelian de informaţii Mossad, s-au deplasat în secret în Arabia Saudită, în contextul eforturilor SUA de normalizare a relaţiilor, afirmă surse citate de cotidianul Times of Israel.

Benjamin Netanyahu şi Yossi Cohen s-au deplasat duminică în oraşul saudit Neom, situat pe litoralul Mării Roşii. În cursul vizitei de cinci ore, Benjamin Netanyahu şi Yossi Cohen s-au întâlnit cu prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, şi cu secretarul de Stat american în exerciţiu, Mike Pompeo.

Mike Pompeo anunţase că a avut sâmbătă o întrevedere "constructivă" cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite. "A fost o plăcere să mă întâlnesc cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Parteneriatul nostru economic şi în domeniul securităţii este puternic şi vom continua să îl utilizăm pentru avansarea eforturilor de contracarare a influenţei negative a Iranului în zona Golfului Persic, pentru obiectivele economice ale Planului Viziunea 2030 şi pentru reformele în domeniul drepturilor omului", a afirmat Mike Pompeo.

Vizita, care nu a fost confirmată oficial, se înscrie în eforturile Administraţiei Donald Trump de normalizare a relaţiilor dintre Arabia Saudită şi Israel. Washingtonul a intermediat recent normalizarea relaţiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Sudan.

Potrivit postului public israelian Kan, în cursul vizitei s-a discutat şi despre ameninţările generate de Iran, precum şi despre viitoarea Administraţie Joseph Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici