Benjamin Netanyahu, vizat de un complot terorist în Kenya;Israelul şi Kenya neagă informaţiile

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a fost vizat de un complot terorist în timp ce se afla în Kenya, afirmă surse citate de un cotidian kuwaitian, dar liderul israelian şi autorităţile de la Nairobi au respins informaţiile, relatează cotidianul The New York Times.

238 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu, vizat de un complot terorist în Kenya;Israelul şi Kenya neagă informaţiile

Benjamin Netanyahu, vizat de un complot terorist în Kenya;Israelul şi Kenya neagă informaţiile (Imagine: AP / Mediafax Foto)

Benjamin Netanyahu a respins vehement informaţiile apărute în presă privind un complot de asasinare a sa în timp ce se afla în Kenya. Liderul israelian a explicat că a aflat despre aceste speculaţii abia când se afla în Etiopia, după vizita în Kenya.

"Răspunsul este că nu ştim nimic despre acest complot, pentru că nu este nimic real", a declarat Benjamin Netanyahu.

Surse citate de ziarul kuwaitian Al-Jarida dezvăluiseră că Benjamin Netanyahu a fost ţinta unui complot terorist în timp ce s-a aflat în Kenya.

"O tentativă de asasinare nu poate fi ţinută secretă. Ceva trebuie să apară; din ceea ce ştim noi, nu există absolut nimic de acest gen", a declarat Mwenda Njoka, purtătorul de cuvânt al Ministerului kenyan de Interne, citat de agenţia The Associated Press.

Conform ziarului kuwaitian, coloana care îl transporta pe Benjamin Netanyahu în Kenya a evitat la un moment dat o zonă din cauza informaţiilor privind prezenţa unui dispozitiv exploziv. Dar Emmanuel Nahshon, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a negat informaţiile.

Premierul Israelului beneficiază de protecţie specială atât în deplasările interne, cât şi în cele externe. Premierul israelian Yitzhak Rabin a fost asasinat de un extremist, la Tel Aviv, în 1995.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici