Berlinul susţine că 550 de germani s-au alăturat grupării Stat Islamic în Siria şi Irak

Aproximativ 550 de germani au plecat să lupte alături de gruparea Stat Islamic în Siria şi Irak, numărul lor fiind mai mare decât se estimase până în prezent, a anunţat ministrul de Interne german Thomas de Maizière, citat de AFP.

506 afișări
Imaginea articolului Berlinul susţine că 550 de germani s-au alăturat grupării Stat Islamic în Siria şi Irak

Berlinul susţine că 550 de germani s-au alăturat grupării Stat Islamic în Siria şi Irak (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Potrivit ultimelor estimări de care dispunem, numărul a crescut. Îl estimăm în prezent la 550. În urmă cu câteva zile am spus 450", a declarat de Maizière în cadrul unui interviu acordat vineri postului de televiziune german Phoenix.

"Comparativ cu ultimii ani, este vorba despre o creştere puternică", a adăugat ministrul, precizând că dacă majoritatea celor plecaţi în aceste regiuni sunt bărbaţi, au fost identificate şi câteva femei.

"Aceşti tineri (...) s-au radicalizat în Germania, în cadrul acestei societăţi (...) De aceea prevenţia trebuie să însoţească represiunea", a continuat de Maizière.

Pe teritoriul german, circa 230 de persoane sunt considerate în prezent potenţiale ameninţări, şi "nu se poate exclude, iar în unele cazuri este chiar foarte probabil, ca ele să pregătească un atentat", a apreciat el.

Guvernul german a anunţat la jumătatea lui octombrie măsuri care vor permite retragerea cărţilor de identitate presupuşilor islamişti radicali pentru a-i împiedica să plece să lupte în Siria sau Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici