Berlusconi, de Ziua Holocaustului: Benito Mussolini a făcut lucruri bune, cu excepţia legilor rasiale

Benito Mussolini a făcut "multe lucruri bune", cu excepţia "legilor rasiale" antisemite, afirmă fostul premier italian Silvio Berlusconi.

677 afișări
Imaginea articolului Berlusconi, de Ziua Holocaustului: Benito Mussolini a făcut lucruri bune, cu excepţia legilor rasiale

Silvio Berlusconi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Legile rasiale reprezintă cea mai mare vină a unui lider, Mussolini, care, în schimb, a făcut lucruri bune în atât de multe alte domenii", a spus Berlusconi, la Milano, cu ocazia Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului, potrivit Corriere della Sera.

Benito Mussolini a condus Italia în perioada 1922-1943. Începând din 1938, regimul Mussolini a adoptat o serie de decrete, numite în general "legi rasiale", care conţineau elemente de discriminare şi persecutare a evreilor italieni.

"Italia nu a avut responsabilitatea Germaniei", a subliniat Berlusconi, după ce cancelarul Angela Merkel a declarat sâmbătă că Germania are "o responsabilitate permanentă pentru crimele naţional-socialismului".

Declaraţiile lui Berlusconi au stârnit reacţii. "Este dezgustător că, exact în Ziua Holocaustului, Berlusconi îl reabilitează pe un dictator care a dus Italia în al II-lea Război Mondial", a afirmat eurodeputata Debora Serracchiani, membră a Partidului Democrat.

"Italia a fost coresponsabilă de tragedia Holocaustului", a reacţionat primarul oraşului Milano, Giuliano Pisapia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici