Berlusconi îi acuză pe liderii occidentali că duc o politică "iresponsabilă" faţă de Rusia

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, liderul partidului de opoziţie Forza Italia, a acuzat NATO şi pe liderii occidentali de faptul că au o atitudine "iresponsabilă" faţă de Rusia, citat de Itar-Tass în pagina electronică.

397 afișări
Imaginea articolului Berlusconi îi acuză pe liderii occidentali că duc o politică "iresponsabilă" faţă de Rusia

Berlusconi îi acuză pe liderii occidentali că duc o politică "iresponsabilă" faţă de Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi suntem sufocaţi de cea mai profundă criză economică, iar situaţia se înrăutăţeşte şi se agravează din cauza situaţiei internaţionale şi a deciziei liderilor europeni, şefii statelor occidentale, Statelor Unite şi NATO care, iresponsabil şi nechibzuit, au anulat munca enormă depusă după semnarea Acordului Pratica di Mare (privind crearea Consiliului Rusia-NATO) care a pus capăt celor 50 de ani de Război Rece", a spus Berlusconi.

În opinia fostului şef de Guvern, evoluţii recente în criza din Ucraina şi politica de sancţiuni a Statelor Unite şi Uniunii Europene (UE) vizând Rusia reprezintă decizii iresponsabile ale liderilor lumii.

"Rusia nu poate decât să-i apere pe cetăţenii ucraineni de origine rusă, care sunt ca fraţii pentru ruşi", a apreciat el.

Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au aprobat vineri seara, la Bruxelles, noi sancţiuni economice împotriva Rusiei ca urmare a subminării suveranităţii Ucrainei, în pofida semnării unui armistiţiu între Kiev şi rebelii proruşi

Această nouă serie de sancţiuni, care urmează să fie adoptate luni, include atât măsuri consolidate privind accesul pe pieţe de capitaluri, apărare, bunuri cu dublu uz civil şi militar şi tehnologii sensibile, cât şi o nouă listă cu nume de persoane vizate de o blocare a averii şi interdicţia de a le fi emise vize europene.

Uniunea Europeană (UE) este "pregătită să revină" asupra sancţiunilor pe care intenţionează să le impună Rusiei, dacă armistiţiul din estul Ucrainei este "durabil" şi/sau dacă negocierile de pace încep, a declarat duminică preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy.

Guvernul rus nu exclude posibilitatea ca Rusia să-şi închidă spaţiul aerian ca răspuns la noi sancţiuni sectoriale occidentale, a avertizat premierul Dmitri Medvedev într-un interviu pentru ziarul de afaceri Vedomosti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici