Berlusconi îşi vinde vila din Sardinia pentru 450 de milioane de euro

Premierul italian Silvio Berlusconi a luat decizia de a vinde proprietatea luxoasă pe care o deţine în Sardinia, Villa Certosa, către familia suveranului din Abu Dhabi, în schimbul sumei de 450 de milioane de euro, informează ediţia de miercuri a cotidianului Corriere della Sera.

74 afișări
Imaginea articolului Berlusconi îşi vinde vila din Sardinia pentru 450 de milioane de euro

Berlusconi îşi vinde vila din Sardinia pentru 450 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Villa Certose îi place emirului. Da, pentru preţul de 450 de milioane", a titrat cotidianul italian, adăugând totuşi că persoana care se ocupă de bunurile imobiliare ale lui Silvio Berlusconi nu a confirmat această informaţie.

"Nu comentez. Nu pot nici să confirm, nici să dezmint", a declarat Claudio Giuntoli, expertul care se ocupă de câteva decenii de afacerile imobiliare ale premierului italian.

Potrivit aceluiaşi cotidian, Silvio Berlusconi, "agasat" de fotografiile care îl prezintă pe această proprietate, în compania unor tinere fete, dintre care unele apar topless, ar fi hotărât să vândă imobilul despre care afirmase, în trecut, că va deveni viitorul "Camp David" al Italiei, o aluzie la reşedinţa de vacanţă a preşedinţilor americani.

Prinţul moştenitor Mohammed, fiul şeicului Zayed ben Sultan Al-Nahyane, suveranul din Abu Dhabi, căuta o reşedinţă de vacanţă în Mediterana şi, potrivit Corriere della Sera, proprietatea lui Berlusconi ar fi întrunit toate calităţile căutate, inclusiv pe cele de securitate.

Villa Certosa este un ansamblu arhitectural alcătuit din trei clădiri, construite pe un teren de aproximativ 80 de hectare, pe Costa Smeralda, cea mai luxoasă zonă a Sardiniei, în partea de nord-est a insulei.

Cea mai frumoasă dintre vile are o suprafaţă de 2.600 de metri pătraţi, şapte dormitoare şi alte zece camere - săli de baie, bucătării şi sufragerii.

A doua vilă este folosită, de regulă, de copii rezultaţi în urma celui de-al doilea mariaj al premierului italian, iar cea de-a treia este rezervată invitaţilor importanţi, precum Tony Blar şi Vladimir Putin.

Pe această proprietate se află un lac şi vulcani artificiali, şapte piscine, o seră cu orhidee, mii de palmieri, cactuşi şi alte specii de plante rare. Potrivit presei italiene, 20 de grădinari lucrează cu normă întreagă pentru a asigura întreţinerea domeniului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici