Berlusconi respinge ideea unei Italii "multietnice"

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a sugerat că respinge ideea unei Italii "multietnice", exprimând susţinerea pentru decizia ministrului de Interne, Roberto Maroni, de retrimitere în Libia a unor ambarcaţiuni cu imigranţi clandestini, relatează site-ul Quotidiano.net.

11 afișări
Imaginea articolului Berlusconi respinge ideea unei Italii "multietnice"

Berlusconi respinge ideea unei Italii "multietnice" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderii de stânga au deschis porţile pentru imigranţi, stânga este în favoarea unei Italii multietnice. Noi nu avem această idee, ci dorim doar primirea celor care îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea azilului politic", a declarat Berlusconi.

"Poziţia Guvernului în materie de imigraţie este că trebuie primiţi doar cei care au dreptul la azil politic, mai precis cei care ajung pe teritoriul nostru. Pentru restul, este dreptul nostru să îi respingem şi nu se încalcă acordurile internaţionale", explică premierul italian.

Berlusconi a făcut aceste declaraţii după ce Vaticanul a condamnat retrimiterea în Libia a 227 de imigranţi clandestini, între care 40 de femei, sosiţi cu trei ambarcaţiuni până în apropiere de Sicilia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici