Berlusconi se mută temporar în sediul Guvernului

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a dormit două nopţi consecutiv în apartamentul său de la sediul Guvernului, o premieră din 2003, ca măsură de securitate în legătură cu anchetele privind atentatul împotriva unei cazarme din Milano, a anunţat sâmbătă presa.

48 afișări
Imaginea articolului Berlusconi se mută temporar în sediul Guvernului

Berlusconi se mută temporar în sediul Guvernului din motive de securitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Silvio Berlusconi s-a resemnat să doarmă la Palatul Chigi (sediul Guvernului), unde de obicei petrece puţin timp, pentru întâlniri instituţionale sau reuniuni ale Consiliului de Miniştri", scrie cotidianul La Repubblica.

Anturajul său refuză să confirme sau să infirme această informaţie.

Faptul că Il Cavaliere a renunţat la "dragul său Palat Grazzioli", locul său de reşedinţă obişnuit la Roma, este "un eveniment atât de rar, că stârneşte suspiciuni", scrie cotidianul Corriere della Sera, care, ca şi La Repubblica, invocă "măsuri de securitate" legate de descoperirile recente în ancheta asupra teroristului Mohamed Game.

Game, autorul atentatului comis la 12 octombrie împotriva unei cazărmi milaneze, ar intenţiona să comită atentate împotriva unor personalităţi politice. Fişe cu circa 15 oameni politici, între care Silvio Berlusconi, au fost descoperite în computerul său, anunţă agenţia Ansa.

Apartamentul lui Berlusconi de la Palatul Chigi este mai bine protejat decât cei 1.000 de metri pătraţi ai Palatului Grazzioli, iar în acest fel, premierul evită traseul de un kilometru pe care trebuia să îl parcurgă între cele două clădiri.

Silvio Berlusconi nu a mai dormit la Palatul Chigi din 2003, când a fost constrâns de o gripă să locuiască aici câteva zile.

Libianul Mohamed Game a lansat, la 12 octombrie, un dispozitiv exploziv împotriva unei cazărmi a carabinierilor din Milano, în nordul Italiei, rănind un militar şi rănindu-se grav şi pe el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici