Biciclistul care a lovit mortal un pieton în Londra, condamnat la închisoare

Un biciclist angajat al unei firme de curierat a fost condamnat la 18 luni de închisoare după ce a lovit mortal o femeie în centrul Londrei, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

1825 afișări
Imaginea articolului Biciclistul care a lovit mortal un pieton în Londra, condamnat la închisoare

Biciclistul care a lovit mortal un pieton în Londra, condamnat la închisoare

"A fost un accident care aştepta să se întâmple, victima putând fi orice pieton", a declarat judecătorul Wendy Joseph, de la Tribunalul Old Bailey din Londra, motivând sentinţa în cazul biciclistului Charlie Alliston, în vârstă de 20 de ani.

"Biciclistul circula cu viteză foarte mare, cu o bicicletă fără sisteme de frânare eficiente, pe principiul că toată lumea trebuia să se fi dat la o parte din drumul lui", a adăugat judecătorul.

Charlie Alliston circula cu viteza de 28 de kilometri pe oră pe o bicicletă cumpărată la mâna a doua care avea sistem de frânare doar pe roata din spate.

Biciclistul a lovit o femeie în vârstă de 44 de ani, Kim Briggs, în zona Old Street din Londra, pe 12 februarie 2016. Victima a suferit răni grave în zona craniului şi a decedat la spital după o săptămână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici