Biden a fost informat despre prăbuşirea dronei / Washingtonul va lua legătura cu Moscova

Administraţia de la Washington condamnă vehement incidentul produs deasupra Mării Negre, în urma căruia o dronă militară americană s-a prăbuşit, preşedintele Joseph Biden fiind informat despre situaţie, a anunţat Casa Albă, precizând că Washingtonul va lua legătura cu Moscova.

454 afișări
Imaginea articolului Biden a fost informat despre prăbuşirea dronei / Washingtonul va lua legătura cu Moscova

Biden a fost informat despre prăbuşirea dronei / Washingtonul va lua legătura cu Moscova

"Nu este neobişnuit ca forţele ruse să intercepteze avioane care nu aparţin Rusiei deasupra Mării Negre. Vreau să subliniez că această dronă MQ-9 zbura în spaţiul internaţional, deasupra apelor internaţionale şi nu prezenta nicio ameninţare pentru nimeni; acţiunea de interceptare a fost nesigură şi neprofesionistă. Au mai fost interceptări, chiar şi în ultimele săptămâni, dar aceasta este notabilă, din cauza modului nesigur şi neprofesionist, care a provocat doborârea aeronavei noastre", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

John Kirby a precizat că preşedintele Biden a fost informat despre incident şi că Departamentul de Stat va lua legătura cu Administraţia de la Moscova.

Forţele Aeriene din SUA au confirmat, marţi după-amiază, prăbuşirea unei drone militare americane după un incident cu un avion de vânătoare al Rusiei produs deasupra Mării Negre. "Două avioane ruse de tip Suhoi Su-27 au efectuat o manevră de interceptare nesigură şi neprofesionistă asupra unei drone de tip MQ-9 a Forţelor Aeriene americane, care zbura în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre", a comunicat Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa.

Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa transmite că, înainte de coliziune, avioanele de vânătoare ruse au eliberat combustibil şi au zburat în faţa dronei, la distanţă mică, "în mod neraţional" şi "neprofesionist". "Acest incident demonstrează lipsa de competenţă, în afara faptului că este nesigur şi neprofesionist", subliniază Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa, precizând că, din cauza avariilor suferite în coliziune, drona a fost prăbuşită intenţionat de piloţii militari care o conduceau de la distanţă.

"Drona noastră de tip MQ-9 efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptată şi lovită de un avion rus, ceea ce a provocat prăbuşirea şi pierderea dronei MQ-9", a declarat, potrivit cotidianului Le Monde, generalul James Hecker, comandantul Forţelor Aeriene americane responsabil de zona Europa şi Africa.

Conform unor surse citate de postul de televiziune CNN, o dronă MQ-9 Reaper a Forţelor Aeriene americane, care efectua o misiune în spaţiul internaţional, deasupra Mării Negre, s-a lovit cu un avion de vânătoare Suhoi Su-27. Din cauza coliziunii, drona militară americană a suferit avarii şi a fost prăbuşită intenţionat de Forţele Aeriene americane, a declarat un oficial de la Washington, sub protecţia anonimatului.

Un alt oficial american a declarat pentru postul de televiziune BBC News că două avioane de vânătoare ruse au încercat să intercepteze drona americană şi au efectuat "manevre neprofesioniste" care au cauzat prăbuşirea aparatului de zbor fără pilot. Din cauza incidentului, unul dintre avioanele militare ruse a fost pe punctul de a se prăbuşi, dar s-a redresat, a susţinut oficialul american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici