Biden cataloghează cel mai distructiv incendiu din Colorado drept un avertisment climatic de „cod roşu”

  • Preşedintele american Joe Biden, care a vizitat cele mai distruse locuri de un incendiu de vegetaţie înregistrat din Colorado, a declarat vineri că aceste fenomene sunt avertismente de „cod roşu” privind schimbările climatice.
  • Incediul a ars peste 1.000 de locuinţe între zilele 30-31 decembrie, devenind cel mai distructiv incendiu înregistrat vreodată în Colorado în ceea ce priveşte pierderile de proprietăţi.
  • Biden a profitat de această ocazie pentru a prezenta iniţiativa sa legislativă principală, Build Back Better Act, care ar canaliza miliarde de dolari pentru gestionarea pădurilor, stingerea incendiilor şi eforturilor de reducere a emisiilor de carbon.
1039 afișări
Imaginea articolului Biden cataloghează cel mai distructiv incendiu din Colorado drept un avertisment climatic de „cod roşu”

Biden cataloghează cel mai distructiv incendiu din Colorado drept un avertisment climatic de „cod roşu”

Preşedintele american Joe Biden, care a vizitat cele mai distruse locuri de un incendiu de vegetaţie înregistrat din Colorado, a declarat vineri că aceste fenomene sunt avertismente de  „cod roşu” privind schimbările climatice,informează Reuters.

„Nu putem ignora realitatea că aceste incendii sunt supraalimentate de încălzirea globală”, a spus Biden după ce a vizitat un cartier din oraşul Louisville din zona Denver, redus la ruine de devastatorul incendiu Marshall de săptămâna trecută.

Incediul a ars peste 1.000 de locuinţe între zilele 30-31 decembrie, devenind cel mai distructiv incendiu înregistrat vreodată în Colorado în ceea ce priveşte pierderile de proprietăţi.

Incendiul din comitatul Boulder de la marginea de nord a zonei metropolitane Denver a carbonizat 6.000 de acri şi a devastat părţi din Louisville.  

Biden  a remarcat că incendiul a fost cel mai recent dintr-un şir de incendii extrem de distructive din Colorado şi în alte părţi din Vest  despre care experţii spun că sunt provocate de seceta extremă şi de creşterea temperaturilor asociate cu schimbările climatice.

„Situaţia este un cod roşu intermitent pentru naţiunea noastră”, a spus el Biden.

Biden a profitat de această ocazie pentru a prezenta iniţiativa sa legislativă principală, Build Back Better Act, care ar canaliza miliarde de dolari pentru  gestionarea pădurilor, stingerea incendiilor şi eforturilor de reducere a emisiilor de carbon.

Proiectul de lege  a fost adoptat de Camera Reprezentanţilor controlată de democraţi în noiembrie. Însă trebuie să obţină votul Senatului care este dominat de republicani.  

Autorităţile locale estimează valoarea daunelor proprietăţii rezidenţiale la peste 500 de milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici