Biden: "Deocamdată, Ucraina nu are nevoie de avioane F-16"

El a făcut un interviu exclusiv la aniversarea unui an de la invazia Rusiei, în care declară că este exclus să-i livreze avioane de luptă liderului ucrainean.

1241 afișări
Imaginea articolului Biden: "Deocamdată, Ucraina nu are nevoie de avioane F-16"

Zelenski, Facebook/US Air Force

În ciuda solicitărilor publice şi repetate din partea preşedintelui ucrainean Volodîmîr Zelenski, preşedintele Joe Biden a exclus „deocamdată” livrarea de avioane de luptă americane avansate, a declarat el prezentatorului ABC News, David Muir. 

"Nu crezi că are nevoie de F-16 acum?", a întrebat Muir. 

"Nu, nu are nevoie de F-16 acum”, a răspuns Biden.

Întrebat de Muir dacă asta înseamnă „niciodată”, Biden a spus că nu există nicio modalitate de a şti exact ce va avea nevoie apărarea ucraineană în viitor, dar că „acum nu există nicio raţiune să-i furnizăm F-16. Exclud asta pentru moment”, a spus Biden.

În timp ce Biden a susţinut cu fermitate că sprijinul SUA pentru Ucraina „nu va şovăi” pentru „atât timp cât este nevoie” pentru a învinge Rusia, el i-a spus lui Muir că armata americană a considerat că are nevoie de alte tipuri de armament la ora actuală. 

"Uite, îi trimitem ceea ce armata noastră experimentată crede că are nevoie acum. Are nevoie de tancuri, are nevoie de artilerie, are nevoie de apărare aeriană, inclusiv de alte sisteme HIMARS", a spus Biden.

„Există lucruri de care are nevoie acum, pe care i le livrăm pentru a putea obţine câştiguri în această primăvară şi până în toamnă”.

Zelensky a cerut SUA şi altor aliaţi europeni avioane de luptă în ultimul an, dar cu o urgenţă crescută în ultimele câteva luni, deoarece ţara se pregăteşte pentru o nouă ofensivă la scară largă din partea Rusiei.

Dar, pe lângă problema necesităţii, oficialii au remarcat  că livrarea de avioane vine cu provocări de pregătire logistică, dar şi cu potenţiale riscuri de escaladare cu Rusia. transmite ABC News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici