Biden, despre „pandemia nevaccinaţilor”. Ce măsuri pregăteşte americanilor care refuză imunizarea anti COVID?

  • Biden spune că numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este pe o pantă ascendentă în Statele Unite.
  • Prin urmare, cere statelor să încurajeze oamenii să se vaccineze repede, oferindu-le bani celor imunizaţi.
  • Totodată, şeful SUA anunţă că elevii vor reveni la şcoală în septembrie.
4782 afișări
Imaginea articolului Biden, despre „pandemia nevaccinaţilor”. Ce măsuri pregăteşte americanilor care refuză imunizarea anti COVID?
Biden cere guvernatorilor să ofere câte 100 de dolari persoanelor care se vaccinează anti-COVID, conform BBC.
 
Totodată, angajaţii care revin la birou trebuie să prezinte dovada vaccinării sau vor fi testaţi obligatoriu şi obligaţi să poarte mască. 
 
Mai puţin de jumătate din americani sunt vaccinaţi anti-COVID, iar cazurile de infectare cresc.
 
Joi, Biden a declarat că în toamnă vor fi redeschise şcolile. „Este important pentru copii, dar trebuie să o facem în siguranţă. Profesorii vor fi vaccinaţi, iar elevii vor purta măşti. (...) Pentru că ne-am vaccinat şi atâţia oameni s-au întors la muncă, economia noastră a crescut la un nivel record”, spune preşedintele american.
 
Acesta adaugă că Statele Unite reuşeşte să iasă din „cea mai rea perioadă din ultima sută de ani”. „Port în buzunar numele celor care mor zilnic de COVID. Avem mai mulţi morţi de COVID decât numărul deceselor din Primul şi al Doilea război mondial şi atentatele din 11 septembrie 2001”.
 

Biden, despre a treia doză de vaccin

Biden spune că doza a treia de vaccin nu e necesară încă, deoarece oamenii de ştiinţă nu au ajuns deocamdată la un acord, însă prevenţia şi regulile de protecţie trebuie respectate în continuare. „Trebuie să purtăm masca în comunităţile unde nu sunt mulţi vaccinaţi. Vreau ca oamenii să fie în siguranţă, dacă eşti nevaccinat, atunci eşti o problemă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici