Biden îl avertizează pe Putin: „Dacă invadezi Ucraina, vei plăti!”. Rusia testează răbdarea NATO

  • „Rusia va fi trasă la răspundere dacă va lansa un atac împotriva Ucrainei”, avertizează preşedintele american Joe Biden
  • Biden crede că Putin va invada Ucraina
  • Preşedintele american va lua o serie de sancţiuni dacă scenariul se va adeveri
5455 afișări
Imaginea articolului Biden îl avertizează pe Putin: „Dacă invadezi Ucraina, vei plăti!”. Rusia testează răbdarea NATO

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă, că se aşteaptă ca Rusia să facă prima mişcare în contextul tensiunilor de la graniţa cu Ucraina. Discursul preşedintelui american a sădit incertitudine despre modul cum va acţiona Occidentul în cazul unei invazii.

Biden a lăsat de înţeles că Rusia va plăti scump pentru o invazie la scară largă, dar a sugerat că va exista un cost mai mic în cazul unei incursiuni minore.

”Dacă invadează (n.r.Ucraina), vor plăti! Băncile lor nu vor mai putea opera cu dolari. Deci multe se vor întâmpla. În discuţiile mele cu Putin, noi doi nu avem o înţelegere comună unul cu celălalt. El nu mă înţelege pe mine şi nici eu pe el.

Din punct de vedere militar, ruşii sunt într-o superioritate copleşitoare, în comparaţie cu Ucraina. Dar vor plăti un preţ usturător imediat, pe loc, pe termen mediu şi lung, dacă o vor face.

Ideea că NATO nu va fi unită nu o cred. Am vorbit cu toţi liderii importanţi ai NATO, am avut Summit-ul Rusia NATO şi întâlnirea OSCE etc. Şi cred că ce veţi vedea este că Rusia va fi trasă la răspundere dacă invadează. Şi depinde ce va face.

Una este să fie o incursiune minoră care se va sfârşi în ce va face sau nu va face, dar dacă de fapt fac ce sunt capabili să facă cu forţa militară masată la graniţă, va fi un dezastru pentru Rusia dacă va invada Ucraina.

Aliaţii şi partenerii sunt gata să impună costuri severe şi să aducă daune importante Rusiei şi economiei sale. Bineînţeles că trebuie să fim îngrijoraţi: când avem o putere nucleară care este la un pas de invazie”, a declarat în timpul conferinţei, Joe Biden.

Oficialii ruşi au negat în mod repetat planul de invadare, însă Kremlinul a comasat aproximativ 100.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei, o acumulare despre care Occidentul afirmă că este o pregătire iminentă de război.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici