Biden insistă pentru aprobarea rapidă în Congresul SUA a fondurilor suplimentare destinate Ucrainei

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a cerut marţi Congresului de la Washington să aprobe rapid fondurile suplimentare de 33 de miliarde de dolari pentru asistenţă destinată Ucrainei în contextul războiului cu Rusia.

641 afișări
Imaginea articolului Biden insistă pentru aprobarea rapidă în Congresul SUA a fondurilor suplimentare destinate Ucrainei

Biden insistă pentru aprobarea rapidă în Congresul SUA a fondurilor suplimentare destinate Ucrainei

Joseph Biden a cerut deja săptămâna trecută Congresului fonduri suplimentare de 33 de miliarde de dolari pentru asistenţă militară, financiară şi umanitară destinată Ucrainei.

"Îndemn Congresul să aprobe rapid aceste fonduri, pentru a ajuta Ucraina să continue să aibă succes împotriva agresiunii ruse", a declarat Joseph Biden, marţi după-amiază, în cursul unei vizite la o fabrică de armament a companiei Lockheed Martin din Troy, statul Alabama, unde sunt produse rachete antitanc Javelin.

Oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au atras atenţia că războiul din Ucraina ar mai putea dura câteva luni sau chiar mai mult.

"Această luptă nu va fi ieftină, dar cedarea în faţa agresiunii va fi chiar mai costisitoare", a insistat preşedintele SUA, citat de publicaţia The Hill.

Statele Unite au transferat deja 5.500 de rachete Javelin Ucrainei, de la începutul intervenţiei militare ruse. Planul de 33 de miliarde de dolari conţine 20,4 miliarde de dolari pentru asistenţă militară şi în materie de securitate. Sunt prevăzute fonduri de 8,5 miliarde de dolari pentru asistenţă economică directă destinată Administraţiei de la Kiev. De asemenea, sunt prevăzute fonduri pentru intensificarea eforturilor SUA de a consolida securitatea Europei, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ucraina,
biden

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici