Biden promite 37 de miliarde de dolari pentru producţia de cipuri, pe fondul deficitului

Preşedintele Joe Biden a anunţat că va căuta o finanţare de 37 de miliarde de dolari pentru a îmbunătăţi fabricarea cipurilor în Statele Unite, în condiţiile în care deficitul de semiconductori a forţat producătorii auto şi alţi fabricanţi să reducă producţia, anunţă Reuters.

14073 afișări
Imaginea articolului Biden promite 37 de miliarde de dolari pentru producţia de cipuri, pe fondul deficitului

Biden promite 37 de miliarde de dolari pentru producţia de cipuri, pe fondul deficitului

Biden a semnat, de asemenea, miercuri, un ordin executiv cu scopul de a aborda penuria de semiconductori, care a alarmat Casa Albă şi membrii Congresului, au spus oficialii administraţiei.

„Îi îndrum pe oficialii din administraţia mea să colaboreze cu liderii industriali pentru a identifica soluţii la deficitul semiconductorilor", a spus Biden miercuri. „Congresul a autorizat un proiect de lege, dar au nevoie de ... 37 de miliarde de dolari pentru a se asigura această capacitate. Voi face eforturi pentru asta".

Casa Albă a declarat că remarcile preşedintelui se referă la măsuri care vizează creşterea capacităţii de producţie a cipurilor, care au fost incluse în Legea de autorizare a apărării naţionale din acest an, dar care necesită un proces separat pentru a obţine finanţare.

Industria cipurilor a presat administraţia Biden şi Congresul să ia măsuri pentru finanţarea prevederilor legii.

Ordinul executiv al lui Biden a lansat o revizuire de 100 de zile a lanţurilor de aprovizionare pentru patru produse critice: cipuri semiconductoare, baterii de mare capacitate pentru vehicule electrice, pământuri rare şi produse farmaceutice.

Ordinul prevede, de asemenea, şase analize sectoriale, modelate după procesul utilizat de Departamentul Apărării pentru a consolida industria de apărare. Acestea vor fi axate pe domeniile apărării, sănătăţii publice, tehnologiei comunicaţiilor, transporturilor, producţiei de energie şi alimentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici