Biden, Scholz, Macron şi alţi lideri se declară profund întristaţi de asasinarea lui Shinzo Abe

Preşedintele SUA, Joseph Biden, premierul britanic interimar, Boris Johnson, cancelarul german, Olaf Scholz, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi numeroşi alţi lideri de state s-au declarat profund întristaţi şi au condamnat vehement asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe.

2135 afișări
Imaginea articolului Biden, Scholz, Macron şi alţi lideri se declară profund întristaţi de asasinarea lui Shinzo Abe

"Sunt şocat, revoltat şi profund întristat de vestea că prietenul meu Abe Shinzo, fost premier al Japoniei, a fost împuşcat mortal în campania electorală. Este o tragedie pentru Japonia şi pentru toţi cei care l-au cunoscut. (...) A fost un campion al alianţei dintre naţiunile noastre şi al prieteniei dintre popoarele noastre", a declarat Joseph Biden, conform unui comunicat postat pe site-ul Casei Albe.

"Sunt absolut îngrozit şi întristat să aud de atacul odios asupra lui Shinzo Abe. Gândurile mele sunt la familia lui şi la cei dragi", a declarat premierul interimar britanic, Boris Johnson, subliniind că Marea Britanie este alături de Japonia.

Fostul premier nipon Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost împuşcat mortal de un individ, în timp ce rostea un discurs de campanie electorală în oraşul Nara, situat în vestul Japoniei. Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a revenit imediat la Tokyo de la un eveniment de campanie şi a denunţat "un act impardonabil".

"Sunt foarte întristat de vestea morţii fostului premier Shinzo Abe, victima unui atac odios. Shinzo Abe a fost mulţi ani un partener constructiv şi de încredere al Germaniei, care aprecia prietenia dintre ţările noastre. Germania îi datorează multe mulţumiri lui Shinzo Abe", a afirmat cancelarul german, Olaf Scholz, într-un mesaj de condoleanţe trimis Guvernului de la Tokyo.

"În numele poporului francez, transmit condoleanţe autorităţilor şi poporului japonez după asasinarea lui Shinzo Abe. Japonia pierde un mare prim-ministru, care şi-a dedicat viaţa naţiunii şi care lucra în sensul echilibrului la nivel mondial", a declarat, prin Twitter, preşedintele Emmanuel Macron.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis condoleanţe familiei lui Shinzo Abe şi întregului popor japonez. "Acest odios act de violenţă nu are nicio scuză", a afirmat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, a denunţat "un act criminal intolerabil", iar Iranul a condamnat vehement un "act de terorism".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici