Biden şi Sunak promit sprijin Ucrainei pentru "mulţi ani"/ S-a semnat Declaraţia Atlantică ce va acoperi domenii precum energia nucleară şi inteligenţa artificială

  • Preşedintele SUA şi premierul britanic şi-au exprimat sprijinul pentru Ucraina în timpul conferinţei de presă comune.
  • Astăzi, Statele Unite şi Regatul Unit anunţă Declaraţia atlantică pentru un parteneriat economic SUA-Regatul Unit în secolul XXI.
  • Declaraţia va asigura că alianţa anglo-americană unică este adaptată, consolidată şi reimaginată pentru provocările acestui secol.
  • Declaraţia Atlantică va acoperi domenii precum inteligenţa artificială, schimbul de informaţii în crize, tehnologiile 5G-6G şi energia nucleară folosită în scop civil.
656 afișări
Imaginea articolului Biden şi Sunak promit sprijin Ucrainei pentru "mulţi ani"/ S-a semnat Declaraţia Atlantică ce va acoperi domenii precum energia nucleară şi inteligenţa artificială

Mediafax Foto

„Marea Britanie şi Statele Unite, împreună cu peste 50 de parteneri, au acordat Ucrainei  asistenţă de securitate la nivel istoric. Vreau să-i mulţumesc primului ministru pentru conducerea sa fermă, contribuind cu cantităţi semnificative de asistenţă de securitate şi instruire trupelor ucrainene,  astfel încât să poată folosi eficient echipamentul şi muniţia pe care le-am furnizat în mod colectiv”, a declarat Biden în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă.
 
Premierul britanic Rishi Sunak a salutat „noul standard de cooperare economică” în cadrul semnării Declaraţiei Atlantice.

Premierul spune că noua Declaraţie Atlantică „stabileşte un nou standard pentru cooperarea economică, propulsând economiile noastre în viitor, astfel încât să ne putem proteja oamenii, să creăm locuri de muncă şi să ne dezvoltăm economiile împreună”.

Marea Britanie şi SUA au „împins întotdeauna limitele a ceea ce două ţări pot realiza împreună”, se arată în declaraţia sa.

Cele două naţiuni „au împărtăşit informaţii pe care nu le împărtăşim cu nimeni altcineva” şi „au construit cea mai puternică relaţie de investiţii din istoria lumii”, spune el. 

Perechea a anunţat un nou parteneriat economic, numit Declaraţia Atlanticului, care acoperă domenii precum inteligenţa artificială, schimbul de informaţii în crize, tehnologiile 5G-6G şi energia nucleară folosită în scop civil. 

În cadrul acestei relaţii speciale, Biden a spus că „nu există nicio ţară mai aproape de noi decât Marea Britanie”. 
 
Întrebat de jurnalistul Chris Mason de la BBC dacă Declaraţia Atlanticului a fost o recunoaştere a eşecului de a ajunge la un acord de liber schimb complet, Sunak spune că este vorba despre „ce putem face pentru a beneficia cât mai repede cetăţenii noştri”.

Şi, întrebat dacă secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, ar trebui să fie următorul şef al NATO , Biden a spus „poate”, dar a adăugat că alianţa ar trebui să decidă împreună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici