Biden: Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de epidemia de variola maimuţei

Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de epidemia de variola maimuţei, spune preşedintele american Joe Biden. Organizaţia Mondială a Sănătăţii se aşteaptă la creşterea numărului de cazuri.

1261 afișări
Imaginea articolului Biden: Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de epidemia de variola maimuţei

Epidemia de variolă a maimuţelor este un lucru care „ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea", a declarat duminică preşedintele american Joe Biden.

Acesta a adăugat că oficialii americani din sănătate analizează posibile tratamente şi vaccinuri, potrivit Reuters.

„Lucrăm din greu pentru a ne da seama ce facem", le-a declarat Biden reporterilor la o bază aeriană din Coreea de Sud, înainte de a pleca cu Air Force One spre Japonia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii declara că se aşteaptă la creşterea numărului de cazuri pe măsură ce extinde supravegherea în ţările în care boala nu este întâlnită în mod obişnuit.

Începând de sâmbătă, 92 de cazuri confirmate şi 28 de cazuri suspecte de variola maimuţei au fost raportate din 12 state care nu sunt endemice.

Variola maimuţei este o boală infecţioasă de obicei uşoară şi este endemică în unele părţi din Africa de Vest şi Centrală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici