Biden va elimina interdicţia persoanelor transgender de intra în armată. Interdicţie ce s-a bucurat de sprijinul fostului preşedinte Donald Trump

  • Preşedintele SUA Joe Biden va emite un ordin executiv pentru a inversa o politică a Pentagonului care interzice în mare măsură persoanelor transgender să se alăture armatei, eliminând interdicţia ordonată de preşedintele Donald Trump într-un tweet în timpul primului său an în funcţie, a decalrat pentru Associated Press o persoană informată despre decizie.
  • Se aştepta ca Biden să răstoarne politica lui Trump în primele sale zile de mandat. Casa Albă ar putea anunţa această mişcare chiar astăzi.
  • Mişcarea de a inversa politica are sprijinul noului secretar al apărării al administraţiei Biden, generalul în retragere al armatei Lloyd Austin, care a vorbit despre necesitatea revocării acesteia.
  • „Susţin planul de a anula interdicţia”, a spus Austin.
1675 afișări
Imaginea articolului Biden va elimina interdicţia persoanelor transgender de intra în armată. Interdicţie ce s-a bucurat de sprijinul fostului preşedinte Donald Trump

Biden va elimina interdicţia persoanelor transgender de intra în armată. Interdicţie ce s-a bucurat de sprijinul fostului preşedinte Donald Trump

Biden intenţionează să-şi îndrepte atenţia asupra problemelor de echitate, despre care el crede că continuă să umbrească aproape toate aspectele vieţii americane. Înaintea inaugurării sale, echipa de tranziţie a lui Biden a distribuit o notă de la Ron Klain, acum şeful de cabinet al Casei Albe, care a schiţat planul lui Biden de a folosi prima sa săptămână întreagă ca preşedinte „pentru a promova echitatea şi a sprijini comunităţile de culoare şi alte comunităţi defavorizate. ”

Mişcarea de a răsturna interdicţia transgender este, de asemenea, cel mai recent exemplu în care Biden a folosit autoritatea executivă în primele sale zile de preşedinte pentru a demonta moştenirea lui Trump. Acţiunile sale timpurii includ ordinele de a revoca interdicţia administraţiei Trump asupra călătorilor din mai multe ţări predominant musulmane, de a opri construcţia zidului la graniţa SUA-Mexic şi de a lansa o iniţiativă pentru a promova echitatea rasială.

Până acum câţiva ani, membrii serviciului puteau fi destituiţi din armată pentru că erau transgender, dar asta s-a schimbat în timpul administraţiei Obama. Cu toate acestea, după ce Trump a preluat funcţia, administraţia sa a întârziat data înrolării şi a solicitat studii suplimentare pentru a determina dacă permisiunea persoanelor transgender să servească va afecta disponibilitatea sau eficacitatea militară.

Câteva săptămâni mai târziu, Trump i-a surprins pe lideri militari spunând într-un tweet că guvernul nu va accepta sau permite persoanelor transgender să servească „în orice calitate” în armată. „Armata noastră trebuie să se concentreze asupra victoriei decisive şi copleşitoare şi nu poate fi împovărată cu costurile medicale imense şi perturbările pe care le-ar presupune existenţa personelor trasgender în armată”, a scris el.

Începând din 2019, se estimează că 14.700 de soldaţi aflaţi în serviciu activ şi în rezerve se identifică ca transgender, dar nu toţi caută tratament. Din iulie 2016, peste 1.500 de membri ai serviciului au fost diagnosticaţi cu disforie de gen. Potrivit Pentagonului, departamentul a cheltuit aproximativ 8 milioane de dolari pentru îngrijirea transgender între 2016 şi 2019. Bugetul anual al militarilor pentru îngrijirea sănătăţii depăşeşte 50 de miliarde de dolari.

Toţi cei patru şefi de serviciu au declarat Congresului în 2018 că nu au văzut probleme de disciplină, moral sau pregătire pentru unitate cu trupele transgender.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici