Biden vrea ca Putin să fie judecat pentru crime de război după masacrul de la Bucea

  • Preşedintele american Joe Biden vrea ca preşedintele rus Vladimir Putin să răspundă pentru atrocităţile comise de armata sa la Bucea
  • Rusia neagă responsabilitatea şi acuză Ucraina că a înscenat presupusul genocid pentru a obţine simpatie internaţională
  • Imaginile din satelit au confirmat ulterior după retragerea trupelor ruse existenţa mai multor morminte comune aflate la periferiile Kievului
1482 afișări
Imaginea articolului Biden vrea ca Putin să fie judecat pentru crime de război după masacrul de la Bucea

Sursa foto: Profimedia

După ce a condamnat atrocităţile petrecute în suburbiile Kievului, preşedintele american Joe Biden vrea ca justiţia să îşi facă datoria şi preşedintele rus Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război.

„Aţi văzut ce s-a întâmplat în Bucea. Întâmplările justifică faptul că Vladimir Putin este un criminal de război. Trebuie să adunăm informaţii. Trebuie să continuăm să oferim Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta. Şi trebuie să obţinem toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi judecat, să aibă un proces pentru crime de război”, a declarat Biden.

Kremlinul neagă categoric acuzaţiile legate de masacrarea civililor din Ucraina. Oficialii ruşi au găsit o explicaţie pentru cele întâmplate: mormintele şi cadavrele au fost plantate acolo de autorităţile ucrainene pentru a discredita imaginea Moscovei în ochii occidentalilor. Prin astfel de provocări, Ucraina ar primi simpatia şi ajutorul statelor lumii în conflict.

Consilierul pentru securitate naţională al lui Biden, Jake Sullivan, a declarat reporterilor că Statele Unite vor căuta informaţii din patru surse pentru a construi un caz împotriva Rusiei la Curtea Penală Internaţională, pentru a o putea acuza de crime de război. De cealaltă parte, Pentagonul nu poate confirma în mod independent presupusul genocid din Ucraina. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici