Bilanţ provizoriu: Cel puţin 1.217 de morţi în urma cutremurului din Japonia

Bilanţul victimelor seismului şi valului devastator din Japonia a ajuns la 1.217 morţi, alte sute de persoane fiind în continuare dispărute, anunţă autorităţile japoneze, citate de CNN.

29 afișări
Imaginea articolului Bilanţ provizoriu: Cel puţin 1.217 de morţi în urma cutremurului din Japonia

Bilanţ provizoriu: Cel puţin 1.217 de morţi în urma cutremurului din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul anterior anunţat de poliţie după cutremurul urmat de un tsunami de proporţii în nord-estul Japoniei era de 900 de morţi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon, Yukio Edano, declarase sâmbătă că bilanţul ar putea depăşi 1.000 de victime.

Cutremurul, cel mai violent înregistrat în Japonia, a generat valuri seismice care au depăşit în unele zone 10 metri, inundând oraşe întregi şi distrugând total sau parţial peste 12.250 de clădiri.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici