Bilanţul atacurilor de la Oslo a crescut la cel puţin 91 de morţi - FOTO şi VIDEO

Cele două atacuri comise vineri la Oslo şi pe insula Utoeya din apropierea capitalei s-au soldat cu cel puţin 91 de morţi, potrivit unui nou bilanţ provizoriu al poliţiei, furnizat sâmbătă. Cel puţin 84 de persoane au murit în atacul armat la şcoala de vară a tineretului laburist, pe insula Utoeya, iar alte şapte au fost ucise în explozia unei bombe în centrul capitalei, unde se află ministerele norvegiene.

3986 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacurilor de la Oslo a crescut la cel puţin 91 de morţi - FOTO şi VIDEO

Bilanţul atacurilor de la Oslo a crescut la cel puţin 87 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sâmbătă dimineaţă, poliţia din Oslo a anunţat că armata şi poliţia vor consolida securitatea în jurul clădirilor şi instituţiilor care ar putea fi ameninţate în urma dublului atac, cel mai sângeros din Europa după atentatele de la 11 martie 2004 de la Madrid, soldate cu 191 de morţi şi aproape 2.000 de răniţi şi revendicate în numele al-Qaida de o celulă islamistă radicală.

Poliţia a anunţat vineri că a arestat un suspect, un norvegian în vârstă de 32 de ani.

Elementele postate de suspect pe Internet sugerează că acesta "are unele orientări politice care înclină spre dreapta şi antimusulmane, dar este prea devreme pentru a spune dacă acesta a fost un motiv pentru gestul său", a declarat comisarul de poliţie Sveinung Sponheim, pentru postul public de televiziune NRK.

Conform televiziunii TV2, suspectul este apropiat de mediile de extremă-dreapta şi avea două arme înregistrate pe numele său, între care o puşcă automată. Aceste informaţii nu au fost confirmate de poliţie, care refuză de asemenea să confirme identitatea suspectului, vehiculată în presă.

Explozia uneia sau a două bombe de mare putere în apropiere de sediul Guvernului norvegian şi atacul armat de pe o insulă din împrejurimile oraşului Oslo par să fie un atac concentrat pentru a lovi regatul scandinav în inima sa.

Explozibili nedetonaţi au fost găsiţi pe insula Utoeya, unde suspectul a deschis focul asupra participanţilor la şcoala de vară a organizaţiei de tineret a partidului laburist, aflat la putere în Norvegia, a anunţat comisarul Sponheim.

Suspectul purta un pulover inscripţionat cu sigla poliţiei când a fost arestat, după atac, dar el nu a lucrat niciodată pentru aceasta, potrivit comisarului.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici