Bilanţul atentatului dintr-o piaţă din nord-vestul Pakistanului a ajuns la cel puţin 35 de morţi

Cel puţin 35 de persoane au murit, alte câteva zeci au fost rănite, în urma unui atentat cu bombă produs într-o piaţă din oraşul Kalya, districtul Orakzai, în nord-vestul Pakistanului, la câteva ore după ce mai mulţi separatişti înarmaţi au atacat Consultatul Chinei de la Karachi, în sudul ţării.

137 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atentatului dintr-o piaţă din nord-vestul Pakistanului a ajuns la cel puţin 35 de morţi

Bilanţul atentatului dintr-o piaţă din nord-vestul Pakistanului a ajuns la cel puţin 35 de morţi

Tahir Ali, un oficial din poliţiei, a declarat că cele mai multe victime ale atentatului din nord-vestul Pakistanului erau membri ai minorităţii musulmane şiite, potrivit agenţiei The Associated Press.

Nicio grupare nu şi-a asumat răspunderea pentru explozia din regiunea Orakzai din nord-vestul Pakistanului.

Imran Khan, premierul Pakistanului, a condamnat atentatul, afirmând că este un "act de terorism". Liderul de la Islamabad a mai afirmat că autorităţile vor lua măsuri pentru a depista şi pedepsi pe cei responsabili pentru atacurile din Orakzai şi Karachi.

Tot vineri, în sudul Pakistanului, trei indivizi înarmaţi au atacat consultatul Chinei de la Karachi. În urma acestui incident au murit doi agenţi de poliţie şi doi civili, cât şi cei trei atacatori.

Atacul de la Karachi a fost revendicat de separatiştii din regiunea Baluchistan, despre care Pakistanul a afirmat în trecut că ar fi susţinuţi de India.

Ministerul indian de Externe a condamnat prompt atacul terorist asupra Consulatului chinez de la Karachi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici