Bilanţul conflictului din Siria a ajuns la 140.000 de morţi

Conflictul din Siria, care durează de trei ani, s-a soldat cu cel puţin 140.000 de morţi, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

423 afișări
Imaginea articolului Bilanţul conflictului din Siria a ajuns la 140.000 de morţi

Bilanţul conflictului din Siria a ajuns la 140.000 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit organizaţiei cu sediul în Marea Britanie, cel puţin 140.041 de persoane, dintre care 49.951 de civili (7.626 de copii şi 5.064 de femei), au fost ucise în conflictul dintre forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad.

Printre victime se numără 24.167 de insurgenţi, precum şi 8.972 de combatanţi ai grupurilor islamiste Frontul al-Nusra şi Stat Islamic în Irak şi Levant.

De partea regimului, au murit 54.199 de militari şi membri ai serviciilor de securitate, precum şi 275 de combatanţi ai mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Bilanţul include 2.837 de victime neidentificate.

OSDO afirmă că, în realitate, bilanţul este mai grav.

A doua rundă a conferinţei de pace pe tema Siriei organizată la Geneva s-a încheiat sâmbătă, fără rezultat şi fără stabilirea unei noi serii de discuţii. Cel puţin 6.000 de persoane au fost ucise de la lansarea primei runde de negocieri, în ianuarie, şi până la încheierea celei de-a doua, constată ONU.

Armata siriană a câştigat teren în ultimele luni, în special în fiefurile rebele din Alep şi din provincia Damasc, iar, sâmbătă - pentru a patra zi consecutiv -, bombarda oraşul Yabrud, un bastion al insurgenţilor islamişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici