Bilanţul deceselor legate de bacteria E.coli, revizuit la 23 în Germania

Bilanţul deceselor legate de bacteria E.coli (Eceh) a fost revizuit în scădere marţi la 24 de persoane, dintre care 23 în Germania, potrivit Institutul federal sanitar Robert Koch (RKI).

163 afișări
Imaginea articolului Bilanţul deceselor legate de bacteria E.coli, revizuit la 23 în Germania

Bilanţul deceselor legate de bacteria E.coli, revizuit la 23 în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile bavareze au avertizat marţi RKI că analizele nu confirmă o legătură între decesul unei victime şi bacteria Eceh, a precizat o purtătoare de cuvânt a institutului.

Institutul a redus astfel de la 22 la 21 bilanţul său total, la care pot fi adăugate două decese semnalate marţi de Ministerul Sănătăţii din Saxonia Inferioară, care nu au fost încă luate în calcul de RKI.

Cele două noi victime semnalate în Saxonia Inferioară sunt două femei, de 74 şi 88 de ani, decedate pe 31 mai şi 1 iunie având simptome ale sindromului hemolitic şi uremic.

În afară de cele 23 de decese înregistrate în Germania, Suedia a raportat moartea unei persoane care vizitase Germania.

Pe de altă parte, autorităţile sanitare greceşti au anunţat marţi că au identificat o "bacterie compatibilă" cu bacteria Eceh, la originea simptomelor unei turiste germane aflate în ţară, dar care între timp s-a întors în Germania în stare bună.

Acest prim caz de contaminare de bacteria E.coli din Grecia a fost anunţat de Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor, Keelpno.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici