Bilanţul dezastrului cauzat de spargerea unui baraj din Kenya a ajuns la cel puţin 47 de morţi

Un baraj din zona oraşului Solai, aflat în sudul Kenyei, a cedat în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă, cauzând decesul a cel puţin 47 de persoane, au anunţat oficiali locali, informează agenţia de ştiri Reuters.

1011 afișări
Imaginea articolului Bilanţul dezastrului cauzat de spargerea unui baraj din Kenya a ajuns la cel puţin 47 de morţi

Bilanţul dezastrului cauzat de spargerea unui baraj din Kenya a ajuns la cel puţin 47 de morţi

Kioko Japheth, şeful poliţiei din zonă, a anunţat joi că până în acest moment au fost descoperite 47 de persoane decedate, însă bilanţul ar putea să crească.

Lee Kinyanjui, guvernatorul provinciei Nakuru, a comunicat că alte 40 de persoane sunt în continuare dispărute.

Incidentul a avut loc miercuri seară în Solai, în apropierea oraşului Nakuru, a declarat şeful poliţiei regionale Gideon Kibnujah, adăugând că alte 36 de persoane se află în spital.

Crucea Roşie din Kenya estimează că în total 500 de familii au fost afectate.

Ploile torenţiale, care au durat câteva săptămâni, au dus la inundaţii şi alunecări de teren. Bilanţul este de 152 de morţi în toată ţara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici