Bilanţul epidemiei de coronavirus. Hong Kong şi Taiwan anunţă noi cazuri de infectare, iar numărul morţilor creşte

  • Autorităţile din Hong Kong au anunţat, luni, două noi cazuri de infecţie cu Covid-19 la doi foşti pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess.
  • Numărul total al oamenilor infectaţi în regiune ajunge la 81, scrie CNN.
  • Totodată, bilanţul deceselor la nivel global a crescut la 2.698.
6403 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de coronavirus. Hong Kong şi Taiwan anunţă noi cazuri de infectare, iar numărul morţilor creşte

Sursa foto: Profimedia

UPDATE ora 06.00 Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus Covid-19 a crescut la 2.698, la nivel global, informează CNN

Autorităţile din China au anunţat, luni, 71 de noi decese, 68 dintre acestea înregistrându-se în provincia Hubei - centrul epidemiei de coronavirus. Bilanţul morţilor din China continentală a crescut la 2.663, în urma altor trei decese care s-au produs în afara provinciei Hubei, potrivit Comisiei Naţionale a Sănătăţii (NHC) din China.

35 de persoane au murit în afara Chinei continentale. Ţările în care s-au produs decesele sunt:

Iran - 12 morţi;

Coreea de Sud - 7 morţi;

Italia - 7 morţi;

Japonia - 4 morţi;

Hong Kong - 2 morţi;

Filipine - 1 deces;

Franţa - 1 deces;

Taiwan - 1 deces.

Cazurile de infectare confirmate în China continentală au crescut, luni, cu 508. Dintre acestea, 499 au fost înregistrate în provincia Hubei, fapt care indică, potrivit NHC, că au fost nouă cazuri noi raportate în afara provinciei.

Numărul total al oamenilor infectaţi în China continentală a ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la 77.568. Aşadar, bilanţul la nivel global este de 80.067 de cazuri de infecţie cu virusul Covid-19.

De asemenea, autorităţile din China au adăugat că 27.323 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi din spital.

Între timp, oficialii din Taiwan au confirmat şi ei două noi cazuri de coronavirus, numărul total al persoanelor infectate pe insulă ridicându-se la 30, a anunţat, luni, Centrul pentru Epidemii, în cadrul unei conferinţă de presă.

Cele două noi cazuri din Hong Kong implică un bărbat şi o femeie, amândoi având vârsta de 57 de ani şi întorcându-se recent de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

De asemenea, în Taiwan este vorba de un bărbat în jur de 40 de ani şi o femeie de 70 de ani. Amândoi sunt rude ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Bărbatul a călătorit în oraşul Guangzhou, din China, la sfârşitul lunii ianuarie.

Cazurile de coronavirus au continuat să crească, luni, în Coreea de Sud, ajungând la 833 cu şapte morţi confirmate.

În Italia, ultimele informaţii arată că şapte persoane au murit din cauza virusului Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici