Bilanţul gripei A H1N1 a ajuns la 16 morţi în Bulgaria

Alte două persoane au murit în Bulgaria din cauza gripei A H1N1, bilanţul total al victimelor ajungând la 16, relatează site-un novinite.com.

37 afișări
Imaginea articolului Bilanţul gripei A H1N1 a ajuns la 16 morţi în Bulgaria

Bilanţul gripei A H1N1 a ajuns la 16 morţi în Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O femeie însărcinată în vârstă de 27 de ani, care a fost infectată cu virusul A H1N1, a murit joi în oraşul Burgas de pe litoralul Mării Negre, în timp ce bebeluşul său a supravieţuit şi este sănătos, potrivit centrului de presă al spitalului.

O altă femeie, care de asemenea a născut, este în stare critică în acelaşi spital şi este monitorizată, în timp ce o a treia femeie însărcinată, suspectată că ar fi infectată, a fost internată la urgenţă şi externată ulterior la cerere.

Un bărbat din Burgas, în vârstă de 40 de ani, care ar fi fost de asemenea infectat cu virusul A H1N1, a murit în ambulanţă în drum spre spital. Bărbatul era bolnav de câteva zile şi a încercat să se trateze acasă, chemând ambulanţa abia joi, după ce starea lui s-a deteriorat, dar medicii nu l-au mai putut ajuta.

Potrivit spitalului, toţi pacienţii prezentând simptome de gripă nouă sunt trataţi cu cele mai moderne medicamente disponibile, în valoare totală de 2.000 de leva (1.000 de euro) pe zi. Specialiştii recomandă totodată localnicilor şi în special femeilor însărcinate, copiilor şi pesoanelor cu boli cronice, să îşi limiteze contactele cu alte persoane şi să ceară ajutor specializat imediat ce se simt rău.

Miercuri, Anghel Kuncev, specialist în epidemiologie, a declarat că Ministerul Sănătăţii va anula starea de epidemie de gripă nouă la nivel naţional până la sfârşitul săptămânii, ca urmare a reducerii numărului de infectări, dar a avertizat în acelaşi timp cu privire la un al doilea val, fără a putea preciza când ar putea surveni acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici