Bilanţul inundaţiilor din Filipine a ajuns la 1.249 de morţi

Bilanţul inundaţiilor din sudul Filipinelor a ajuns marţi la 1.249 de morţi, potrivit autorităţilor, care au avertizat că ar putea fi găsite alte cadavre, ţinând cont de mirosul persistent.

88 afișări
Imaginea articolului Bilanţul inundaţiilor din Filipine a ajuns la 1.249 de morţi

Bilanţul inundaţiilor din Filipine a ajuns la 1.249 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După inundaţiile provocate la jumătatea lui decembrie de furtuna tropicală Washi, zeci de cadavre au fost recuperate din apele din largul insulei Mindanao, cea mai mare insulă din sudul arhipelagului filipinez.

Mirosul de cadavre în descompunere, foarte prezent în regiune, sugerează că numeroase cadavre sunt în continuare prinse sub dărâmături, a declarat responsabilul cu apărarea civilă din regiune, Ana Caneda.

"Sunt multe regiuni pe care le-am examinat dar unde este în continuare prezent mirosul de cadavre. Nu ştim câte persoane sunt îngropate în noroi", a declarat Ana Caneda, estimând că bilanţul ar putea ajunge la 2.000 de morţi.

Furtuna tropicală Washi a trecut prin sudul Filipinelor între 16 şi 18 decembrie. Sate întregi au fost inundate, drumuri şi poduri distruse, iar zeci de mii de persoane au rămas fără adăpost, haine şi mâncare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici