Bilanţul inundaţiilor din Grecia a ajuns la 20 de morţi. Guvernul elen a decretat stare de urgenţă în zonele afectate de ploile abundente

Autorităţile din Grecia au anunţat luni că bilanţul indunaţiilor produse la periferia Atenei a ajuns la 20 de morţi, alte două persoane sunt date dispărute, iar Guvernul elen a decretat stare de urgenţă în zonele puternic afectate de ploile masive, informează The Associated Press.

204 afișări
Imaginea articolului Bilanţul inundaţiilor din Grecia a ajuns la 20 de morţi. Guvernul elen a decretat stare de urgenţă în zonele afectate de ploile abundente

Bilanţul inundaţiilor din Grecia a ajuns la 20 de morţi. Guvernul elen a decretat stare de urgenţă în zonele afectate de ploile abundente

Serviciile de intervenţie au descoperit trupul neînsufleţit al unui bărbat de 83 de ani în suburbia ateniană Mandra, la câţiva kilometri distanţă faţă de locul în care a fost văzut ultima oară, iar bilanţul indunaţiilor a ajuns la 20 de morţi.

Alte două persoane sunt date dispărute, iar Guvernul grec a decretat stare de urgenţă în zonele din centrul şi nordul Greciei puternic afectate de condiţiile meteo.

Potrivit meteorologilor, Grecia nu va fi ocolită de ploi masive în următoarele zile.

Inundaţiile s-au produs în cursul săptămânii trecute, în urma ploilor abundente. Localităţile Nea Peramos şi Mandra, situate la periferia vestică a capitalei Greciei, au fost inundate complet. Situaţia este dificilă şi în zona Magoula.

În total, alte 17 persoane au fost rănite şi sunt spitalizate, iar mii de persoane au fost evacuate.

Ulterior, Alexis Tsipras, premierul Greciei, a decretat doliu naţional şi a anunţat alocarea unor fonduri speciale pentru asistenţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici