Bilanţul inundaţiilor din India a ajuns la cel puţin 107 de morţi: "Suntem martori la ceva ce nu s-a mai întâmplat niciodată"

Cel puţin 107 persoane au decedat în statul indian Kerala, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de muson, potrivit oficialilor, care au avertizat că numărul deceselor ar putea să crească, informează site-ul postului BBC News.

837 afișări
Imaginea articolului Bilanţul inundaţiilor din India a ajuns la cel puţin 107 de morţi: "Suntem martori la ceva ce nu s-a mai întâmplat niciodată"

Bilanţul inundaţiilor produse în India în urma musonului a ajuns la cel puţin 107 de morţi

"Suntem martori la ceva ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria regiunii Kerala", a declarat ministrului şef al statului, Pinarayi Vijayan.

Peste 150.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, iar în toate cele 14 districte ale statului a fost instituită starea de alertă, a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din statul Kerala.

Sute de militari au fost trimişi în zonele afectate pentru a ajuta la operaţiunile de căutare şi salvare.

Aeroportul Internaţional Kochi International Airport, principalul aeroport din regiune, va rămâne închis până pe 26 august din cauza ploilor torenţiale.

Sute de sate au fost inundate, iar peste 10.000 de kilometri de drumuri şi căi ferate au fost parţial sau total distruse, au anunţat oficialii.

Inclusiv unele zone din oraşul Kochi, capitala comericială a regiunii, au fost inundate.

Regiunea Kerala este şi o destinaţie turistică populară, fiind vizitată anul trecută de peste un milion de turişti străini, potrivit datelor oficiale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici