Bilanţul morţilor în urma cutremurului din Albania. Numărul deceselor a crescut

Echipele de salvare caută în continuare supravieţuitori ai cutremurului de 6,4 de zilele trecute din Albania, soldat cu moartea a cel puţin 40 de persoane. Salvatorii încearcă să elibereze doi copii prinşi sub dărâmături în oraşul Durres din vestul ţării, potrivit Reuters.

2807 afișări
Imaginea articolului Bilanţul morţilor în urma cutremurului din Albania. Numărul deceselor a crescut

Bilanţul morţilor în urma cutremurului din Albania. Numărul deceselor a crescut

În urma cutremurului din Albania cel puţin 40 de oameni şi-au pierdut viaţa şi au fost rănite în jur de 650 de persoane, dintre care unele se află în stare gravă la spital. Aproximativ 45 de persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături după intervenţia salvatorilor.

Mai multe echipe de salvare trimise din ţări precum Italia, Grecia sau România se află în căutarea supravieţuitorilor cutremurului care a fost urmat de sute de replici, unele cu magnitudinea de peste 5 grade, care a dus la prăbuşirea a zeci de clădiri.

În oraşul Thumane din nordul ţării, unde 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, căutările au fost sistate după ce toate victimele au fost scoase la suprafaţă, inclusiv corpurile a unei femei şi a fiului acesteia găsiţi îmbrăţişaţi după prăbuşirea unei clădiri de cinci etaje.

Guvernul a decretat stare de urgenţă pentru 30 de zile în zonele cele mai afectate, respectiv Durres şi Thumane, şi a promis că până la finalul anului viitor vor fi construite noi locuinţe pentru cei care şi-au pierdut casele.

Costurile la care se ridică pagubele şi reconstrucţia locuinţelor nu au fost încă stabilite. Până acum au fost menţionate două conferinţe ale donatorilor şi un val de solidaritate din partea Diasporei albaneze.

Acesta este cel mai mare seism produs în Albania de la cutrenurul din 1979. Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 pe scara Richter s-a produs marţi la 30 de km vest de Tirana şi a fost resimţit atât în Balcani cât şi în regiunea Puglia din sudul Italiei, de-a lungul ţărmului Mării Adriatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici