Bilanţul morţilor provocate de coronavirus a ajuns la 361. Spitalul din Wuhan, construit în 10 zile, a internat azi primii pacienţi

Autorităţile din domeniul sănătăţii din provincia chineză Hubei au anunţat că 56 de persoane au murit duminică din cauza infecţiei cu noul tip de coronavirus, astfel că numărul total al deceselor se ridică în prezent la 361, informează CNN. Astăzi îşi va deschide porţile şi primul spital din Wuhan, construit special pentru pacienţii cu coronavirus.

8083 afișări
Imaginea articolului Bilanţul morţilor provocate de coronavirus a ajuns la 361. Spitalul din Wuhan, construit în 10 zile, a internat azi primii pacienţi

Sursa: Profimedia Images

Potrivit aceleiaşi surse, alte 2.103 cazuri de infecţie au fost înregistrate în cursul zilei de duminică, ceea ce înseamnă că numărul total al infecţiilor depăşeşte în prezent 16.600.

În total, 9.168 de persoane au fost spitalizate, iar dintre acestea 478 se află în stare critică.

La nivel mondial, peste 20 de ţări au raportat peste 130 de cazuri de infecţie cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent în provincia Hubei sau erau turişti chinezi.

Anunţul vine în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global. OMS defineşte drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobişnuit şi neaşteptat”.

Spitalul construit în 10 zile, în Wuhan, a internat luni primii pacienţi 

Primii pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost internaţi luni într-un spital specializat construit în doar zece zile în Whuan, epicentrul epidemiei cu noul tip de virus, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Spitalul Huoshenshan şi o altă instituţie medicală, care urmează să fie inaugurată săptămâna aceasta, au fost construite în regim de urgenţă în Wuhan, oraşul unde a fost descoperit noul coronavirus. Majoritatea celor 11 milioane de locuitori din oraş nu au voie să părăsească zona.

Primii pacienţi au sosit luni dimineaţă la spitalul Huoshenshan, potrivit mass-mediei de stat din China. Nu există momentan detalii despre identitatea şi starea pacienţilor.

Armata chineză a trimis 1.400 de doctori, asistente şi personal auxiliar pentru a îngriji pacienţii la spitalul din Wuhan, a relatat agenţia oficială chineză Xinhua.

Spitalul, cu o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, a fost construit de 7.000 de muncitori în doar zece zile.

O parte a personalului medical din Hong Kong, în grevă. Cer închiderea graniţei cu China

Luni, sute de membri ai personalului medical din Hong Kong au intrat în grevă, solicitând închiderea graniţei cu teritoriul chinez. Autorităţile au refuzat cererea, preferând soluţia recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, respectiv introducerea screening-ului la frontiere, a relatat CNN.
 

 

Bursele din China, la pământ după vacanţa de Anul Nou. Banca centrală va injecta o sumă-record în sistemul financiar

Temerile legate de evoluţia coronavirusului au declanşat o scădere accentuată a burselor chineze, pe măsură ce pieţele s-au redeschis după vacanţa de Anul Nou Lunar. CITEŞTE ÎN CONTINUARE AICI

Epidemia de coronavirus tinde să se transforme într-o pandemie

Noul tip de coronavirus din China, care a dus la moartea a sute de persoane, tinde să provoace o pandemie, sunt de părere mai mulţi specialişti în domeniul bolilor infecţioase. CITEŞTE ÎN CONTINUARE AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici