Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia depăşeşte 2.400 de morţi

Bilanţul oficial al cutrermurului urmat de tsunami care a afectat vineri nord-estul Japoniei se ridică la peste 2.400 de morţi, a anunţat marţi poliţia naţională.

33 afișări
Imaginea articolului Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia depăşeşte 2.400 de morţi

Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia depăşeşte 2.400 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a înregistrat 2.414 de decese confirmate, 3.118 dispăruţi şi 1.885 de răniţi.

Precedentul bilanţ, anunţat de poliţie luni, era de 1.647 de morţi.

Dar autorităţile se aşteaptă, în acest stadiu, ca bilanţul să crească, pe măsură ce sunt decoperite noi cadavre, în zona devastată.

Comandantul poliţiei din provincia Miyagi, una dintre cele mai afectate, s-a declarat sigur că numărul morţilor va depăşi 10.000.

Echipele de salvare apreciau, marţi, că de-acum există puţine şanse pentru găsirea de supravieţitori între ruine, la aproape patru zile de la cel mai puternic cutremur întegistrat în Japonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici