Bilanţul provizoriu al seismului din centrul Mexicului a ajuns la 273 de morţi

Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor cutremurului de 7,1 grade care a devastat centrul Mexicului continuă pentru a treia zi, autorităţile comunicând că bilanţul provizoriu al seismului crescut la 273 de morţi şi mii de răniţi, informează agenţia de ştiri Dpa.

119 afișări
Imaginea articolului Bilanţul provizoriu al seismului din centrul Mexicului a ajuns la 273 de morţi

Bilanţul provizoriu al seismului din centrul Mexicului a ajuns la 273 de morţi

Aproximativ 173 de persoane şi-au pierdut viaţa în capitala Ciudad de Mexico, 73 în statul Morelos, 43 în statul Puebla, 13 în statul Mexico, potrivit datelor preliminare.

Aproape 50 de clădiri s-au prăbuşit în Ciudad de Mexico, inclusiv o şcoală primară.

Autorităţile au revizuit în scădere bilanţul la şcoala Enrique Rebsamen din zona capitalei Ciudad de Mexico, precizând că 19 copii şi mai mulţi adulţi au decedat în urma prăbuşirii clădirii.

Mii de persoane au participat la operaţiunile de căutare şi salvare, inclusiv prin îndepărtarea molozului şi ajutarea celor răniţi sau sinistraţi.

Mexicul a fost "rănit de natură" după două cutremure şi un uragan în decurs de doar câtva săptămâni, a declarat Luis Videgaray, ministrul mexican de Externe.

Secretariatul pentru Educaţie Publică a comunicat că 209 şcoli au fost afectate de cutremur, dintre care 15 avariate sever.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marţi în centrul Mexicului.

Seismul s-a produs la doar două ore după ce autorităţile mexicane efectuaseră exerciţii de evacuare a populaţiei în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marca marţi 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici