Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza: 188 de morţi şi 1.230 de răniţi/ 300 de rachete lansate de Hamas spre Israel, în ultimele 24 de ore

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza a ajuns la cel puţin 188 de morţi şi peste 1.230 de răniţi, în contextul bombardamentelor efectuate duminică de Israel, iar pe teritoriul israelian sunt cel puţin zece morţi şi peste 280 de răniţi.

2417 afișări
Imaginea articolului Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza: 188 de morţi şi 1.230 de răniţi/ 300 de rachete lansate de Hamas spre Israel, în ultimele 24 de ore

FOTO: Profimedia.Palestinienii poartă un corpul unui bărbat ucis într-un atac aerian israelian. Bilanţul a ajuns la 188 de morţi

Cel puţin 42 de persoane au fost ucise, duminică, în urma raidurilor aeriene efectuate de armata israeliană în oraşul Gaza. Printre ţintele atacate se numără casele a doi lideri operaţionali ai organizaţiei islamiste Hamas, Yahya Sinwar şi Muhammad Sinwar.

Grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat în ultimele 24 de ore peste 300 de rachete spre oraşe israeliene, bilanţul în Israel fiind de zece morţi şi 282 de răniţi.

Pe fondul criticilor internaţionale, premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, a justificat duminică bombardarea turnului Al-Jalaa din oraşul Gaza, un imobil cu înălţimea de 12 etaje în care erau sediile unor companii media, inclusiv al agenţiei Associated Press şi al postului de televiziune Al Jazeera. Benjamin Netanyahu susţine că în clădire era un "sediu de informaţii al organizaţiei teroriste" Hamas. Proprietarul imobilului a negat că ar avea vreo legătură cu mişcarea Hamas.

În pofida criticilor internaţionale, Benjamin Netanyahu a avertizat că raidurile aeriene asupra Fâşiei Gaza vor continua "cu forţă totală" cât va fi necesar.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni, duminică seară, pentru a discuta despre conflictul dintre Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza. În paralel, continuă eforturile de pace intermediate de SUA, Rusia, Egipt, Iordania şi Qatar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
fâşia gaza,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici